Third Deviation

Sted

Brussel

År

2019

Design

Edouard Cabay

Kunde

Pompidou Center Brussel (KANAL)

Produksjon

Edouard Cabay, Peter Magnus (Kulefisk), Hamill Industries

THIRD DEVIATION er del av en serie eksperimentelle installasjoner som utforsker de motstridende kreftene bak stabilitet og ustabilitet. Serien DEVIATION fremprovoserer uforutsette hendelser, temporære operasjoner og vilkårlige intervensjoner innenfor et rammeverk av teknologisk mesterlighet. 

Installasjonen ble presentert av CIVA på KANAL – Pompidou senteret i Brussels. Den består av en katapult (lengde på kastearm: 60cm) som beveger seg på en skinnegang (lengde: 10m) parallelt med glassfasaden i lokalet på Place Sainctelette.

Peter fra Kulefisk hadde hovedansvar for produksjon og montering av installasjonen på KANAL.
Det krever en tverrfaglig design forståelse som inkluderer CNC fresing, interaksjons design og programmering for fysiske elementer.   

Katapulten er programmert til å skyte 2,000 paintballer over en 12-dagers periode, som gradvis tegner en tegning på glassfasaden (bredde: 10m / høyde: 2m). Tegningens geometriske regler har tidligere blitt kodet i de robotiske systemene som kontrollerer den mekaniske armen.Tegningen kan leses enten fra innsiden av museet eller utenfor fra gaten.
Den knytter dermed sammen to veldig forskjellige rom: fortauet utenfor og museet innenfor.

Direction: Edouard Cabay

Produksjon: Peter Geelmuyden Magnus

Utvikling: Hamill Industries (Pablo Barquín and Francesc Soria)

Programmering: Joan Cañellas

First Deviation : Arts Santa Mónica, Barcelona, 2018.

Second Deviation : Area Gallery, Paris, 2018.